Coincidència o correlació?

Ja se que això pinta una mica a teoria conspirativa,… però aquest gràfic és força escandalós, no trobeu? Ara bé, costa d’interpretar. Primer perquè el preu de la gasolina està posat en envirtit, és a dir, és un gràfic de doble escala. El què ens mostra és que quan la popularitat de Bush augmenta el preu de la gasolina baixa i quan la popularitat de Bush baixa el preu de la gasolina augmenta. Pq?

Segurament deu ser una relació espúrea… segurament Iraq deu ser l’explicació. Quan augmenta la tensió a Iraq puja el preu i baixa la popularitat de Bush…
O potser no, potser és que és més important per a la gent és el què passa amb el preu de la gasolina… els mítics “full tank for less than 20 $”.

Sigui com sigui, la bona notícia és que si el preu de la gasolina es manté elevat segurament Bush perdrà les eleccions… és així de senzill… o no!?

Aquí adjunto un altre gràfic que mostra el mateix però amb l’escala del preu de la gasolina sense invertir… I una última observació… encara més desconcertant: no dirieu que és el preu de la gasolina el que reacciona una mica més tard que el de la popularitat? És a dir, i no serà que la popularitat del Bush és el què marca el preu de la gasolina?

Advertisements

One response to “Coincidència o correlació?

  1. Home, diuen que una tenda que hi ha al davant del capitol (crec) ven els dos ninotets dels candidats a la presidència. Des de fa dècades i dècades, el ninotet del candidat més venut abans de la jornada electoral ha estat, en un 100% dels casos, …el predident dels EUA…

    Bé, ara parlant ja més seriosament, sorprén que en alguns casos sembla que la gràfica estigui emmirallada, …

    Amb tot, sembla que efectivament sigui una correlació espúria, amb una explicació Iraq+més política interna que explica els canvis de preus i l’aparent relació amb el suport de Bush.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s