Chinadependence


A vegades, un és víctima de l’amor a primera vista. A mi em va passar amb aquest centre d’estudis de la New Economic Foundation (NEF), que treballa des de Londres. S’orienten per un objectiu d’allò mé suggerent:

“nef is an independent ‘think and do’ tank. We believe in economics as if people and the planet mattered.”

Per tant, ofereixen punts de vista nous i plens d’interès per tots nosaltres. Obviament, també hi ha gran part de recerca d’àmbit local que ens queda una mica lluny, però si que els enfocaments, la manera de resoldre els temes… és una font de bones idees. O com a mínim, d’idees, cosa que ja té un valor.

No m’enrotllo més. Acaben de publicar un informe que encara no he llegit del tot, però que no em puc estar de penjar-vos de seguida, perquè em crema a les mans!

Aquí va:

CHINADEPENDENCE

Advertisements

One response to “Chinadependence

  1. Per una vegada no comparteixo del tot l’euforia per aquest text, tot i que en general crec que el NEF és molt interessant i diferent. Del document que comentes m’ha encantat el concepte de “comerç desperdiciat” (pàg.30), una gran idea, però clar, estem segur que el peix que exporta GB és el mateix que importa? Oi que no? Per altra banda, aquest concepte pot tenir errors, per exemple en el cas d’Irlanda del Nord segurament seria més ecològic importar i exportar d’Irlanda que comerciar-ho internament dins les pròpies fronteres de GB. Però repeteixo que per a mi és la idea més interessant del text. Altres conceptes interessants són el de “domino mediambiental”, però més per la denomiació que per la idea, que no és gens nova.
    La resta l’he trobat força fluix i amb un títol propagandístic que no fa justícia al contingut. Ara la moda és Xina i dependència, però el document no es especialment potent en aquest sentit, sinó que s’hauria de dir globalització i sostenibilitat. Per cert surt el doble de vegades la paraula global i globalització o ecològic i sostenible que la paraula dependencia o interdependència (107, 96 i 51 respectivament) si bé la paraula China surt en unes 120 ocasions, ben poca part del document en fa esment (7 pàgines del total de 40
    ). I també una altra crítica, aquest estudi està fet només des de l’enfoc britànic, però faltaria veure si Xina no és dependent també d’occident.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s